ajtozarnyitas
Ajtózár nyitás, zárszerelés, páncélszekrény nyitás, széfnyitás: +36 30 626 4991  
ajtózárnyitás
    SZOLGÁLTATÁSOK            ELÉRHETŐSÉG            REFERENCIÁK          FONTOS INFORMÁCIÓK, LINKEK
Páncélszekrényt értékeink védelmében  
Hasznos információk páncélszekrény tulajdonosoknak
Páncélszekrény ajtózár nyitás, zárjavítás, zárcsere
Páncélszekrényt értékeink védelmében
Fali-, bútor-, vagy padlószéfet válasszunk?
Páncélszekrény és ami mögötte van
Az optimális választás (méret, zártípus, biztonsági szint szempontjából)
Minősítések
Páncélszekrény, széf típusok

 

 

 

 

 

 

 

Értékeink védelmében érdemes lehet egy széfet beszerezni otthonunkba. Nyolcezer forinttól több százezres árig igen változatos a kínálat. A drágább, minősített típusokat a biztosítótársaságok is elismerik.

Széfek sokféle méretben és kivitelben kaphatók. Inkább nagyobbat válasszunk, mint amekkorát elsőre gondolunk, mert sokszor beépítés után derül ki, hogy mennyi mindent kellene még elhelyezni benne.

A biztonsági fokozatok (A, AA, S1, B, S2, C, D, F, G)  közötti különbségek azt jelzik, hogy a  széfnek a rögzítése mekkora feszítőerőnek képes ellenállni, mennyi, milyen és mekkora dübellel vannak rögzítve, illetve fali széfeknél mekkora a betonvastagság a széf oldalai körül. Mindezek alapján akár több százmillió forintig is terjedhet a biztosító kockázatvállalása. Amennyiben riasztót is beköttetünk a minősített széfbe, az tovább emeli a lehetséges biztosítási összeghatárt - aminek persze komoly ára van a biztonságtechnikai felszereltségünktől függetlenül.

A széf biztonságosságát egyszerűen lehet fokozni pár ingyenes trükkel. Senki ne tudjon róla, ha értéket tárolunk otthon. Azzal se dicsekedjünk, hogy egyáltalán van széfünk. A széfet a lakáson belül is rejtve helyezzük el. A bútorszéfek elé például, tegyünk könyveket, hogy azok ne legyenek szem előtt.

A széfek árában igen nagy szórás tapasztalható, ami főként az anyagfelhasználásból és minőségkülönbségből adódik. Egy 17x31x28 cm méretű bútorszéf ára 13000 forint, egy nagyobb 66x45x36 centiméteres 48 000 forint. Minősítéssel nem rendelkező, de a célnak megfelelő bútorszéfet a barkácsáruházak akcióiban már 8000 forintért kaphatunk. Fali széfből 28x38x19 cm méretűt 19 000, 28x38x26 centimétereset 22000 forintért vásárolhatunk. Legdrágábbak a padlószéfek, melyből egy 55x44x33 centiméteres darab, ami 50 kg, és 47 literes 155 000 forintba kerül. Az ebben elhelyezett értékek 1 millió forint értékhatárig biztosíthatók riasztórendszeres kombinált bekötés nélkül.

 
   Főoldal  |  Elérhetőség