ajtozarnyitas
Ajtózár nyitás, zárszerelés, páncélszekrény nyitás, széfnyitás: +36 30 626 4991  
ajtózárnyitás
    SZOLGÁLTATÁSOK            ELÉRHETŐSÉG            REFERENCIÁK          FONTOS INFORMÁCIÓK, LINKEK
Páncélszekrény és ami mögötte van  
Hasznos információk páncélszekrény tulajdonosoknak
Páncélszekrény ajtózár nyitás, zárjavítás, zárcsere
Páncélszekrényt értékeink védelmében
Fali-, bútor-, vagy padlószéfet válasszunk?
Páncélszekrény és ami mögötte van
Az optimális választás (méret, zártípus, biztonsági szint szempontjából)
Minősítések
Páncélszekrény, széf típusok

 

 

 

 

 

 

 

A bankválsággal összefüggésben egyre többen tartják értékeiket otthonukban, s ez a tendencia minden bizonnyal a betörőknek is szemet szúr. A házi értékőrző szekrények jelentősen megnehezítik a rossz szándékú emberek dolgát, de ha mégis bekövetkezne a baj, a biztosító nagyobb összeget térít meg, ha volt széf a házban. Megkérdeztünk néhány szakértőt, mire érdemes odafigyelni az értéktárgyak biztosítása kapcsán.

Ha egy háztartásban nagy értékű ékszerek, műtárgyak, készpénz vagy fontos dokumentumok találhatók, akkor mindenképp ajánlott egy értékőrző szekrény beszerzése. Fontos, hogy a szekrény a Magyar Biztosítók Szövetsége által minősített termék legyen, ugyanis a biztosítók csak ezeket fogadják el, noha az értéktárgy biztosításnak nem feltétele az értékőrző szekrény. Ahogy azt egy korábbi cikkünkben már írtuk, a MABISZ különböző betűkkel jelölt értékhatár kategóriák szerint csoportosítja a termékeket, a biztosítók is ezeket az értékhatárokat veszik alapul a szerződés megkötésekor. A minősítés megléte tehát igen fontos tényező, hiszen a minősítés kiadásakor éppen azt vizsgálják, milyen biztonságot nyújt az adott termék, ráadásul a minősítéssel nem rendelkező termékeknél keletkezett kárt a biztosítók nem térítik meg.

A biztosító társaság csak a megfelelően rögzített értékörző szekrények után térítik meg a kárt. Nem ritka, hogy akár több száz kilogrammos széfeket is elszállítanak, ha a helyszínen nem tudják kinyitni a betörők. Ezért is ajánlott a pontos rögzítés. Ezer kiló alatti szekrények gyárilag rendelkeznek lerögzítési lehetőséggel, de a rögzítést mindenképpen szakemberre kell bízni és írásban igazolást kérni a minősítésnek megfelelő rögzítésről. A befalazható szekrényeket a falba vagy a padlóba kell rögzíteni. Az értékörző szekrényeket így legalább tíz centiméteres betonnal körbevéve, több befalazóhorgonnyal építik be, és a szekrény hátoldalát is legalább tíz centiméteres betonréteggel kell védeni.

Vigyázni kell arra, hogy a széfek ne kerüljenek feltűnően látható helyre, mert az növelheti a betörés veszélyét, és lehetőleg eltakarva kell tartani - figyelmeztet a MABISZ. Előnyösebb a számkombinációs szekrény, mert a tapasztalatok azt mutatják, hogy a betörők intenzíven és tekintet nélkül a károkra keresik a hozzá tartozó kulcsot. Ha szabadságra megy a család, a kulcsot soha nem szabad az üres lakásban őrizni, és ugyanez igaz a számkombinációra emlékeztető jegyzetre is.
 
   Főoldal  |  Elérhetőség