ajtozarnyitas
Ajtózár nyitás, zárszerelés, páncélszekrény nyitás, széfnyitás: +36 30 626 4991  
ajtózárnyitás
    SZOLGÁLTATÁSOK            ELÉRHETŐSÉG            REFERENCIÁK          FONTOS INFORMÁCIÓK, LINKEK
Páncélszekrény, széf típusok  
Hasznos információk páncélszekrény tulajdonosoknak
Páncélszekrény ajtózár nyitás, zárjavítás, zárcsere
Páncélszekrényt értékeink védelmében
Fali-, bútor-, vagy padlószéfet válasszunk
Páncélszekrény és ami mögötte van
Az optimális választás (méret, zártípus, biztonsági szint szempontjából)
Minősítések
Páncélszekrény, széf típusok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A széf egy olyan biztonságtechnikai eszköz, mely magas fokú védelmet nyújt értékeinknek. A széf egy általában acélból vagy kemény műanyagból készült, téglatest alakú tároló szekrény. A széfektől eggyel magasabb fokú biztonságot nyújtanak a páncélszekrények. Széf vásárlása előtt el kell döntenünk, hogy milyen nagyságú és milyen értéket képviselő iratokat, adatokat vagy készpénzt kívánunk megvédeni. Ha ezek az értékek kis helyen is elférnek, és nem annyira értékesek, elég egy kisebb széf beszerzése, nem lesz szükségünk egy páncélszekrény nyújtotta biztonságra és űrtartalomra. Azonban széfek között is rengeteg típus van.


A bútorszéf a legelterjedtebb típusú széf ma Magyarországon. Előnye, hogy nem kell falba vagy padlóba építeni, mégis a széfek összes funkcióját betölti. Gyakran szekrénybe, íróasztalba vagy szekrénysorba építik, ami sokkal egyszerűbb. A széfet így valamennyire el is rejtjük, egy betörés esetén a betörőnek nehezebb dolga lesz megtalálni értékeinket. Ha viszont túl könnyű ez a széf, a betörő akár magával is viheti, és otthonában már több ideje lesz a zárat kinyitni. Ezért is van az, hogy 1000kg alatti súlyú széfekre csak akkor lehet biztosítást kötni, ha az legalább 10 cm vastagságú betonréteggel rögzítve van. A faliszéf az egyik legkényelmesebb és legbiztonságosabb megoldás. Ennek több oka is van: a faliszéf a falban rögzítendő, ezáltal nem lehet csak úgy elvinni a helységből; a faiszéfhez nem kell lehajolnunk, hogy használjuk; a faliszéf könnyen elrejthető egy kép vagy más lakberendezési tárgy mögé. Ha kifejezetten a falban szeretnénk elhelyezni értékeinket, a faliszéf a tökéletes megoldás.


A padlószéf is hasonló biztonságot nyújt, mint az előzőekben tárgyalt széf. Ezt a széfet nem falba, hanem a padlóba építik, ennek megfelelően a széf nyílása a tetején található. Biztonságos, hiszen ugyanúgy be lehet építeni, mint a faliszéfet. Hátránya, hogy kevésbé kényelmes a használata, hiszen le kell hajolnunk, ha szeretnénk belőle kivenni vagy beletenni valamit. A faliszéffel szemben viszont az az előnye, hogy egyszerűbben és jobban elrejthető. Egyszerűen csak egy szőnyeggel vagy egy fotellal, akár ülőgarnitúrával el kell takarnunk, és a betörőnek eszébe sem fog jutni, hogy a széf akár a padlóban is lehet. Tűz ellen is egy padlószéf a legjobb választás.


A tűzálló széf egy olyan széf, mely bizonyos fokú tűz elleni védelmet nyújt a tűz ellen különböző éghető dokumentumok, iratok vagy adattárolók számára. A tűzálló széfeket aszerint osztályozzák, hogy mennyi ideig képesek a belső térben egy bizonyos hőmérsékletet fenntartani. Az optimális hőmérsékletet a különböző tűzállóságú széfek 0,5 - 4 óráig tudják megtartani extrém körülmények között, ezután a bennük tárolt értékek roncsolódhatnak a magas hő miatt. A vegyianyag széfek vegyianyagok biztonságos tárolására szolgálnak, külsejük általában sárga színű. A számítógép széf vagy szerver széf a hardverek fizikai biztonságát garantálja, megvédi a számítógépeket az illetéktelen behatolásoktól és a tűztől is.

 
   Főoldal  |  Elérhetőség